We merken dat we de laatste tijd heel wat nieuwe bezoekers mogen begroeten op onze yatha-bhuta website. Dit is erg fijn om te zien en te mogen meemaken. Heerlijk om te ervaren dat het pad van de Boeddha zoveel mensen aanspreekt en begeestert. Mooi.

Deze vaststelling vergt van onze kant een inspanning. Dit is immers een pluralistische, niet- sektarische boeddhistische site die open wil staan voor iedereen. Dus geen elitair clubje van gevorderde beoefenaars die zich wentelen in hun eigen verhevenheid. In hun eigen Grote Gelijk.

Wij willen een plaats zijn waar iedereen zich welkom kan voelen. Een plaats die de afspiegeling is van een sangha—een viervoudig samengestelde vergadering (P. catuparisa) van gelijkgezinden. Die bestaat uit beginners en gevorderden. Uit mannen en vrouwen. Een sangha in de geest zoals de Boeddha het voorstond. Een sangha zoals een échte sangha hoort te zijn.

Om beginners vertrouwd te maken met de basisprincipes van de leer van de Boeddha zullen we op deze site geregeld de grondbeginselen van de buddhasasana in de kijker zetten. Belichten. Samenvatten. In eenvoudige taal. Open. Duidelijk. Zonder franjes.

Kortom, we gaan ervoor zorgen dat iedereen zich thuis voelt. Dat de wijsheid en het mededogen van de Boeddha stapsgewijs over je heen komen. Je omringen. Je verzadigen. We zetten onze deur voor je open. Wagenwijd. We nemen iedereen mee op het pad. We laten niemand achter.

Heb je vragen, aarzel niet om ze te stellen. Of wil je meewerken aan de uitbouw van dit medium? Dit kan in alle discretie en luwte door ons te contacteren via een mailtje naar gdubois@yatha-bhuta.com.