JIJ BENT DE STROOM

Dit boek is een bloemlezing van artikels, bijdragen, annotaties en commentaren die door mij de laatste jaren werden gepubliceerd op de websites van SuttaCentral; het Boeddhistisch Centrum Ehipassiko Antwerpen/Mechelen; de Ehipassiko Academie Yatha-bhuta; het Boeddhistisch Dagblad; de Stichting Buddho; Samita; Boeddhisme (NL/BE); The Universal Sangha; The Vipassana Group; Buddhism Dharma Study en Buddhism Stack Exchange.

Deze artikels behandelen aspecten die consistent en coherent in de Pali-canon geciteerd en benadrukt worden. Kerngedachten die de Leer funderen. Schragen. Thema’s die niet opsmukken of garneren, maar to the point gaan.

Al deze artikels behandelen belangrijke aspecten van Dhamma, maar ze zijn door mij geïnterpreteerd met een vrijgevochten zelfbewustheid. Zonder hoofd boven mijn hoofd. Zonder god, zonder meester. Met een ongebonden visie t.o.v. elke boeddhistische traditie.

Als dusdanig is het—in de letterlijke betekenis van het woord—de interpretatie van een ‘thuisloze’. Van een bedelmonnik, die zijn beoefening op een uiterst persoonlijke wijze invulling en duiding geeft. Van een bhikkhu die voor zijn praxis inzicht verkiest boven vormelijke sensatie. 

Dit boek kan gratis gedownload worden door op de bovenstaande coverfoto te klikken.