HATHA YOGA MET KARIN PAESCHUYZEN – ELKE PRÜFER – JIMMY PEETERS — VANAF 01/01/2023

Vanaf 1 januari 2023 


Zaterdag 9u30-10u30 – Hatha Yoga door Karin Paeschuyzen 

In deze fysieke hatha yogales richten we onze aandacht op de lichaamshouding. We observeren de steeds terugkerende afwisseling tussen spanning en ontspanning, tussen het actieve deel van de houding en de passieve tweede helft. 

In het passieve deel van de pose brengen we onze aandacht naar binnen, naar de lichamelijke sensaties, de ademhaling, de reacties van de geest, de aan- of afwezigheid van gedachten, de stroom van energie… en het komen en gaan van dit alles. 

Lichaam en geest vinden een balans tussen spanning en ontspanning. We evolueren van denken en doen naar voelen en zijn. We eindigen met een liggende ontspanningsoefening.

Plaats: Ehipassiko, De Sevillastraat 89, 2100 Deurne 
Losse les €10 
5 beurtenkaart €40
Info: karin.paeschuyzen@outlook.com

Zaterdag 10u45-12u  – Meditatie in beweging door Karin Paeschuyzen 

In deze  ontspannende, meditatieve les  beginnen we met een liggende diepe ontspanningsoefening. Doorheen de les verbinden we onze aandacht met ons lichaam, de houdingen, de sensaties, de ademhaling, de stroom van energie en de plekken in ons lichaam waar deze stroom vastzit. 

We vertragen, verkennen respectvol onze grenzen en leren omgaan met blokkades. Neutraal en helder nemen we de stroom van veranderingen waar, zonder oordeel, zonder te vergelijken met anderen, zonder druk om iets te bereiken of te vermijden. 

Door herhaalde oefening groeit deze vorm van aandacht tot een altijd aanwezige, neutrale achtergrond en vind je meer harmonie en balans in de maalstroom van het leven. We sluiten af met een ademhalingsoefening en eindmeditatie. 

Plaats: Ehipassiko, De Sevillastraat 89, 2100 Deurne 
Losse les €12 
5 beurtenkaart €50
Info: karin.paeschuyzen@outlook.com

—Karin Paeschuyzen—
Karin Paeschuyzen 
In 2007 startte Karin met zwangerschapsyoga, vanaf 2008 volgde ze Mindfulness Yoga en Vipassana-meditatie in Ehipassiko, Sangha Metta, Shaila Catherine enz. Intussen deed ze meerdere opleidingen voor yoga docent bij o.a.  Yogalife, Ela Veda en Amrit Yoga Institute waar ze tevens de opleiding voor yogatherapie vervolledigt. Gedurende een achttal jaren nam ze deel aan de piti-groep op Ehipassiko. Paul Van hooydonck was een van haar eerste en meest inspirerende yoga- en meditatieleraar.

Donderdag 10u-11u15 Yoga kent geen leeftijd door Elke Prüfer

Graag moedig ik mensen aan om naar zichzelf te luisteren, om hun gewaarwordingen beter  leren kennen. Door houding en beweging, achtzaam voelen en ontdekken, begeleid ik graag zo goed en individueel mogelijk. Bewust lichaam en geest waarnemen laat je vriendelijk omgaan met jezelf en anderen.

Plaats: Ehipassiko, De Sevillastraat 89, 2100 Deurne 
Losse les €10 
10 beurtenkaart €85
Statuut verhoogde tegemoetkoming €70
Info: e.prufer@outlook.be

Elke Prüfer
1975 – Eerste contact met yoga en sindsdien actief.

1990-1995 Docentenopleiding aan het Instituut voor Patanjala Yoga.    
Regelmatige bijscholingen bij internationale leraren in binnen- en buitenland,

zoals:  yoga voor mensen met (ex)kanker – yoga voor ouderen – nordic yoga walking – aqua yoga – shiatsu …

Donderdag 19u30-21u Hatha Yoga door Jimmy Peeters
Hatha brengt met zijn duale methodiek meer balans en harmonie met Jezelf, waardoor we eenheid kunnen vinden tussen geest en lichaam.  


Yoga
 betekent letterlijk verenigen met wat we buiten ons leggen terug in ons Zelf leggen.


Plaats: Ehipassiko, De Sevillastraat 89, 2100 Deurne 

Losse les €10 
10 beurtenkaart €85
Statuut verhoogde tegemoetkoming €70
Info: 0498/100 372

— Jimmy Peeters—