NIEUW — HET LAATSTE BOEK VAN GUY E. DUBOIS IS UIT

Het nieuwste boek van Guy Eugène Dubois is uit. Deze uitgave vormt het vierde deel van de boekenreeks Dhamma-Zaadjes. 

Dhamma-Zaadjes zijn berichtjes die dagelijks gratis aan de leden en sympathisanten van Ehipassiko, het Boeddhistisch Centrum van Antwerpen-Mechelen©, toegestuurd worden. 

Deze Sangha houdt niet van structuren. Noch van hokjesdenken. Structuren en sektarisme staan immers in schril contrast met datgene wat de Boeddha voor ogen had. 

Deze dagelijkse berichtjes zijn korte, middellange of langere teksten over Dhamma—de Leer van de Boeddha. Door het bundelen van deze teksten beoogt de samensteller van dit boek om de Dhamma dichter bij de beoefenaar en de belangstellende lezer te brengen. Ter lering, observatie en reflectie. 

Deze Dhamma-zaadjes kunnen zowat van alles zijn: een citaat van de Boeddha of van een boeddhistische leermeester; een gedichtje; een haiku; een uitleg over een uitspraak van de Boeddha. Of gewoon het antwoord op een vraag die in de Sangha gesteld werd. Of de betekenis, respectievelijk etymologische verklaring van een Pali-woord. Of een spontane, significante Dhamma-ontboezeming— een udana—van een bevlogen kalyanamitta.

Het voorwoord is van Johan Cappaert. 

Je kan dit boek gratis downloaden door bovenaan op de afbeelding van de kaft te klikken.

Wie liever een fysiek boek in handen houdt, kan dit bestellen via de gewone boekhandel of via de geëigende digitale bestelkanalen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.